Ingyen is segítenek a pszichológusok

Ha valaki úgy érzi, hogy szüksége volna gyors pszichológiai segítségre, jó, ha tudja, hogy több pszichológus ajánlotta fel szolgálatát térítésmentesen a koronavírus-krízishelyzet kapcsán.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Schell Gergely krízistanácsadó szakpszichológus arról tájékoztatta lapunkat, hogy szabad kapacitással rendelkező kollégái most ingyenesen, önkéntes munkában várják a jelentkezéseket.

– Aki úgy érzi, hogy szüksége volna gyors pszichológiai segítségre, esetleg a hozzátartozóján azt látja, nagyon felpörgött, vagy épp lehangolttá vált, a pszi.hu oldalon kaphat segítséget. Ez egy remek lehetőség arra, hogy szakember segítségével oldódjon a feszültség – ismertette.

Egyelőre azt tapasztalja, hogy a jelen időszakban az emberek még nem pszichológus felkeresésével vannak elfoglalva. Néhány nap alatt ugyanis nagyot fordult a világ, és azóta mindenki az egyensúlyát keresi. Elmondta, pszichológusként, párterapeutaként igyekszik tartani magát korábbi napirendjéhez. Ugyanúgy szervezi a napjait, heteit, mint eddig. Úgy gondolja, hogy mivel a pszichológiai folyamatok kereteiért ő felel, hasznosabb mindenkinek, ha legalább ez a része kiszámítható marad a világnak.

Csak kapkodják a fejüket

Az elmúlt hetekben egyre kevesebb páciens fordult pszichológushoz, majd a jelentkezések teljesen elmaradtak, amely a helyzetre tekintettel várható volt. Mint Schell Gergely ismertette, az új koronavírus-járvány miatt annyira gyorsan történik minden, hogy kollégáival ők is csak kapkodják a fejüket. Az emberek mindennapjait már az is átszövi, hogy jó ideig csak alapos indokkal hagyhatják el az otthonaikat. A meglévő pszichológiai folyamatokban ma már mindenhol témaként jelenik meg a járvány, hiszen való életünk részévé vált.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában