influenza

2020.03.06. 19:10

Több volt a beteg a megyében

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Emelkedett a megyében az influenzás betegek száma a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Hajdú-Bihar és Zala megye kivételével minden területen diagnosztizáltak, így Tolnában is. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban előző heti 38 900 fővel szemben 2020. február 24 és március 1. között 38 000 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, nálunk százezer lakosra vetítve kétszáznegyvenkilenc, az előző héten százhetvenhét.

E megbetegedések számának nyolc hete tartó folyamatos emelkedése a 9. héten megállt, és az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma alig tért el az előző héten regisztrálttól. Az előző hetekhez hasonlóan változatlanul az óvodások és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg leggyakrabban. A szezonban ezen a héten azonosították a legtöbb influenzavírust a központban. A 64 influenza vírusból 42 volt influenza A és 22 influenza B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában