Esküvőkön fellépők esküvője is tolódik

Az esküvőkön közreműködő zenészpár lakodalma is őszre halasztódik. Károlyi Dorina és Bráz Máté Milán nívós műsorokat ad gyermekeknek és felnőtteknek, de most, a járvány miatt nincsenek felkéréseik.

Wessely Gábor

Fotó: Nádasdi Martin

Az elhalasztott esküvők érzékenyen érintették Bráz Máté Milánt és Károlyi Dorinát is. A Szekszárdon élő fiatalok két és fél éve lépnek fel együtt – Milán gitározik és mindketten énekelnek –, főleg kiállítás-megnyitókon, esküvőkön, de a gyermekprogramok is közel állnak hozzájuk, lévén mindketten pedagógusok.

Pedagógusok, de egyikük sem a szakmájában dolgozik. Dorina a munkaügyi hivatal ügyintézője, Milán egy temetkezési cégnél vezeti a polgári búcsúztatókat. (Előtte hat évig tanított a Szekszárdi Waldorf Iskolában.) Gimnazistakoruk óta ismerik egymást, a szekszárdi zeneiskola szolfézscsoportjából. Szorosabbra az utóbbi években vált a kapcsolatuk, amikor létrehozták az Egy Húron Duót. Léptek már fel együtt jóval korábban is énekkarokban, de a duójuk első bemutatkozása 2018-ban volt Tolnán, a Mag-házban, a Csillagok között című kiállítás megnyitóján. Nívós műsort adnak, nem lakodalmas zenét. Eddigi legnagyobb élményeik az interaktív gyermekelőadásokhoz kötődtek. Ott igazán őszinte a publikum tetszésnyilvánítása.

Egy korábbi kiállítás-megnyitó, Károlyi Dorina és Bráz Máté Milán közreműködésével (Fotó: Nádasdi Martin)

Ám a karácsonyi fellépésük óta körülöttük is megállt az élet. A járvány miatt nincsenek kulturális rendezvények, se házasságkötések. Ez utóbbi őket nemcsak mint közreműködőket, hanem mint főszereplőket is érinti. Ugyanis június 27-re volt kitűzve az esküvőjük. Őszre, október 10-re halasztották.

Milán kórusvezető is volt

Bráz Máté Milán gimnazista korában kezdett zenét tanulni a tolnai zeneiskolában, gitár szakon. Aztán a szekszárdi zeneiskolába járt magánénekre, és folytatta a gitártanulást is. Emellett több kórusban énekelt: a gimnáziuméban, az Ad Libitumban és a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör énekkarában, ahol kórusvezető is volt. Játszott a Space Kék és a Hippie Track zenekarokban, de amit meghatározónak tart: közreműködője volt báloknak, lakodalmaknak, városi rendezvényeknek a Juice Brothers zenekarral. Hat évig pedagógusként dolgozott a Szekszárdi Waldorf Iskolában. Jelenleg főállású vállalkozó, előadóművész, prózai és zenei műsorok, kulturális programok, kegyeleti megemlékezések közreműködője.

Dorina örökölte a zeneszeretetet

Károlyi Dorina kisgyermekkora óta énekel, táncol. A zene szeretetét édesapjától, id. Károlyi Kálmántól örökölte, testvérével, Károlyi Kálmánnal együtt. Magánénekre Lang Ottiliához, majd Karácsonyiné Müller Beátához járt. Sokat lépett fel klasszikus zenei énekművekkel. Szívéhez legközelebb a folkjellegű dalok állnak. Egy főiskolai zenekarban és egy szárny­bontogató jazzbandában is énekelt rövid ideig. Többször fellépett Szekszárdon a volt Rolling Rock szórakozóhelyen, jam session rendezvényeken, melyeket bátyja, Károlyi Kálmán és Parrag Tibor rendezett. Az utóbbi időben Milánnal lép fel, aki a magánéletben is a társa. Otthon tanulnak együtt dalokat, gyakorolnak, próbálnak minden nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában