sörteszt

2020.09.26. 18:10

A kötelezőt tudja a kisüzemi lager

Fekete Dávid

Forrás: Shutterstock

A lager típusú sörökkel az a baj, hogy a legelterjedtebb fajtáról van szó. Minden boltban ezeket kapni, mindenki ismeri, aki ivott már valaha sört itthon. Így igazán nagyot alkotni nehéz ebben a műfajban.

A Brew Your Mind szekszárdi sörfőzde újra piacra dobott egy lagert, ami talán nem tűnik kihívásnak a fentiek fényében, mégis az. Hiszen úgy kell újat mutatni, hogy közben annyira vadul mégsem lehet eltérni a megszokott formulától. Ez ugyanis nem egy újhullámos sörfajta, minden formájával találkozhatott már az egyszeri fogyasztó, jobbakkal és rosszabbakkal is bőven. Nem is igazán húztak nagyot ezzel a sörrel, amit tudnia kell egy lagernek azt viszont tudja.

Küllemre tetszetős, borostyán szín, szép, közepes méretű szemcsékből álló hab. Illatra nagyon halványan érződő malátás testesség. A korty telt, édeskés, kellemesen malátás. A komló a végén nagyon gyengécske, ellenben megjelenik valami taszító savanykásság – ami nem áll távol a lagerektől, megannyi nagyüzemi sör végén visszaköszön. Kis idő után a hab szétfoszlik, az illat semlegessé válik. De a kortyban megmarad a testesség, érezhetően nem spóroltak az alapanyaggal, a vizességnek nyoma sincs. Egy kellemes ivósör, ami kicsit erősebben, kicsit jobban, sűrűbben, ízesebben hozza a tömegsörök ízvilágát.

Csak megint felmerül a kérdés, mint a legutóbbi, Saison One sörnél is: miért válassza inkább ezt az ember, miközben harmadannyiért megvásárolhat bármilyen, kicsit jobb minőségű ivósört bármelyik boltban?

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában