megugrott a forgalom

2020.09.01. 15:30

Ötezer fürdőző búcsúztatta a nyarat Domboriban

Wessely Gábor

Forrás: MW-archívum

Fotó: Wessely Gábor

A járvány miatti veszélyhelyzet június 18-ai feloldása után megugrott a hazai üdülőhelyek forgalma. Nem kicsit; nagyon.

– Húsz éve lakom Domboriban, és 14 éve dolgozom területi vezetőként – mondja Wusching Gábor – de ilyet még nem láttam. A kétezres forgalmat már jónak szoktuk mondani, ám most, augusztus utolsó vasárnapján körülbelül ötezren voltak a holtág partján. A két strand, összesen hat hektáros területe megtelt. A hétszáz üdülő szinte mindegyikében pihentek vagy buliztak a tulajdonosok, a bérlők.

Sok minden közrejátszott: a kánikula, az ingyenesség és a vírusveszély miatti itthon maradás. A legnagyobb tömeg – az üdülőterületet üzemeltető cég ügyvezetője szerint – egy héttel korában, a triatlon idején jött össze. Ezer nevező érkezett családtagokkal, plusz a strandolók, úgyhogy akkor megközelítette a tízezret a létszám.

– Ha ez lesz jövőre is – hangsúlyozza –, el kell gondolkodnunk a hogyan továbbon. Betelnek a parkolók, nincs ember, aki az eldugult mosdót megjavítsa; bővítésre lesz szükség minden téren!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában