tolnai gimi

2020.09.01. 12:30

Szombaton ballagtak el a „tubarózsák”

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

– Gyöngyvirágos tubarózsáim! – Ezzel a – iskola egyik tanára által gyakran használt – megszólítással köszöntötte a tolnai gimnázium igazgatója, Novothné Bán Erzsébet az idén érettségizett tolnai diákokat szombaton. Rendkívüli helyzetekre ugyanis rendkívüli szóhasználat dukál. Az idei, a vírus miatt augusztus 29-én rendezett ballagás pedig tényleg rendkívüli volt: már „érett”, felvételizett öregdiákokat búcsúztatott az alma mater.

Az esemény viszont éppoly ünnepélyesre és meghatóra sikerült, mint amilyen lett volna május elején. Bár a végzősök nevében búcsúzó Link Réka Anna megjegyezte, hogy ennek az évfolyamnak nem adatott meg például a bolondballagás, vagy a szerenád, de hangsúlyozta, hogy a gimi 4 vagy 6 évében nem csak ezek voltak a fontos dolgok.

A rendezvényen adták át a Szent István Emlékplakettet is, amit az év végi, illetve az érettségi bizonyítványában legfeljebb 2 négyest „vétő” diákok kaphatnak. A díjat idén To­mecskó Mara kapta, aki kiváló tanulmányi eredménye mellett az iskolai közösség meghatározó alakja is volt.

Kiemelt kép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában