Bodri kör

2020.11.22. 16:00

A kisfröccs és a nagyfröccs egyaránt népszerű

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött kép

Bodri Kör néven úgynevezett instanttúra-rendszert hozott létre a szekszárdi Alisca Runners Futóegyesület két oszlopos tagja, Fehérvári Attila és Rottler Zoltán. A projekt lényege, hogy a résztvevők – regisztráció után – a szekszárdi dombok között, gyönyörű természeti környezetben kijelölt, különféle túraútvonalakat teljesíthetnek sétálva vagy futva. Mindezt úgy, hogy maguk választják meg, mikor, melyik távon indulnak el. A teljesítés ellenőrzését és az időmérést interneten, okostelefon segítségével oldják meg. A sikeres teljesítésért oklevél és kerámia emlékplakett jár.

Attila és Zoltán elmondta: szükség volt egy fix, könnyen megközelíthető, jó infrastruktúrával rendelkező, a természethez közel fekvő indulási pontra is. Így esett a választás a Bodri-birtokra, amiről az instant túrákat is elnevezték, az eredetileg tervezett Alisca Kör helyett.

Négy Bodri Kör-útvonalat jelöltek ki. A „Must” egy kellemes, 8 kilométeres minitáv. A „Kisfröccs” a kezdő terepfutók-túrázók számára ideális a maga 14 kilométerével. A „Nagyfröccs” komolyabb megmérettetés 33 kilométeren. A „Hosszúlépés” pedig a fanatikus profiké: 85 kilométer. Ez az útvonal már túlnyúlik a Szekszárdi-dombságon, a Kelet-Mecseket is érinti. Az ultratávra egyébként a járványügyi korlátozások miatt jelenleg nem lehet jelentkezni. A mostani vírushelyzetben további biztonsági előírás, hogy csak egyedül vagy párban lehet elindulni, elkülönült időpontokban.

A két ötletgazda már néhány éve tervezte, hogy létrehoznak egy ilyen túrarendszert, de a végső lökést az idei járványhelyzet adta meg számukra. A Bodri Kör október elején indult, és már az első tapasztalatok alapján is sikeresnek bizonyult. Másfél hónap alatt – az ország számos szegletéből érkezett – közel száz futó, illetve túrázó teljesítette valamelyik kört.

A két fiatalembernek még számos ötlete van a Bodri Kör (honlap: www.bodrikor.hu) további népszerűsítésével, a résztvevők motiválásával kapcsolatban. Többek között tervezik, hogy rangsorolják a szintidőn belül beérkezőket, így egyfajta egészséges verseny is kialakulhat az indulók között.

Borítóképen: Terepfutók a célban egy Bodri kör után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában