Nőtt a kereslet

2020.11.24. 09:30

Egyre többen váltanak négy évszakos abroncsra

Tolnai Népújság

20201109 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Téli gumicsere. A Top-Speed gumiszervíz munkatársai munkában

Forrás: MW

Fotó: Bujdos Tibor

Mint azt a legtöbb járműtulajdonos jól tudja, a nyári gumiabroncsok anyaga 7 fok alatt rideggé válik, ezáltal kisebb tapadás érhető el velük. Ezzel szemben a téli gumiabroncsok e hőmérséklet alatt is megőrzik kellő lágyságukat. A következő napok előrejelzései szerint éjszakára fagypont alá csökken a hőmérséklet. Mindenképpen aktuális tehát a csere annak, aki még ezt esetleg nem tette meg.

Mint azt egy gumiszerviz vezetője lapunk kérdésére elmondta, javában zajlik náluk az abroncscsereszezon. Általában elég későn, november elejétől rohamozzák meg az autósok a szervizeket. A várólistának pedig a járványhelyzet sem kedvez – fogalmazott az ügyvezető.

A nyári gumit tehát lecserélik a télire, ám egyre több járműtulajdonos választja az úgynevezett négy évszakos abroncsokat, amik átmenetet képeznek a téli és nyári gumik között. A Bridgestone, a világ egyik legnagyobb gumiabroncs- és gumigyártó vállalat közleménye szerint a várható hazai és nemzetközi utazási korlátozások hatására többen dönthetnek úgy, hogy a téli garnitúra helyett négy évszakosra váltanak, hogy a téli alacsonyabb kihasználtság esetén tavasszal megspórolják az abroncscserét.

Felméréseik szerint 2020 januárja és augusztusa között itthon a négy évszakos abroncsok iránti kereslet mintegy negyedével nőtt, miközben a nyári és téli gumik eladásai mérsékelten, 6-10 százalékkal csökkentek.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában