fotópályázat

2020.12.25. 07:00

Mézeskalácsból is készült Adventskalender

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

A környék legszebb adventi naptárát keresve hirdetett – magyar és német nyelven egyaránt közzétett – pályázatot a hó elején a Bonyhádi Német Önkormányzat. A kezdeményezés a vártnál is nagyobb sikert aratott.

– Felhívásunkra nagyon sok szebbnél-szebb, ötletesebbnél-ötletesebb pályamű érkezett – mondta el lapunknak Köhlerné Koch Ilona, a német önkormányzat elnöke.

– Nemcsak helyből és a szomszédos településekről, hanem Budapestről, Ajkáról, Szekszárdról és Tolnáról is. Gyerekek, felnőttek, osztályok egyaránt jelentkeztek saját Adventskalender-alkotásaikkal.

Technikailag úgy zajlott a lebonyolítás, hogy a pályázók lefotózták elkészített remekműveiket, majd a felvételeket település megnevezésével, névvel és életkorral ellátva eljuttatták interneten a Bonyhádi Német Önkormányzat címére.

Az önkormányzat tagjai nemrég valamennyien véleményezték a fényképeken szereplő kalendáriumokat. Az alkotások között egyaránt szerepelt mézeskalácsból, papírból, kartonból, avagy patchwork-technikával készült naptár. Akadtak művek, melyek Mikulás, hóember és házikó formát mutattak.

Az értékelés nem bizonyult egyszerűnek, már csak azért sem, mert például hétéves és ötvenhárom éves alkotók munkáját egyaránt minősíteni kellett.

A vélemények abban maradéktalanul összecsengtek, hogy mindenki dicséretet érdemel. Emellett a bírálóbizottság kiválasztotta a meglátása szerint legjobb munkákat és ezzel együtt úgy döntött, hogy nem határoz meg sorrendiséget.

Ennek megfelelően a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola hat, illetve a Szekszárdi Baka István Általános Iskola egy osztálya, valamint a Bonyhádi Gondozási Központ, továbbá tizenhat egyéni pályamű részesült elismerésben.

Schmidt Adél is díjat vett át Köhlerné Koch Ilonától Fotó: Máté Réka

Mindenki kapott német kalendáriumot, de emellett voltak az ajándékok között könyvek, plüssfigurák, kártyanaptárak, valamint különböző játékok is.

Az osztályok nagy örömét ezen felül egy-egy doboz szaloncukor szintén megédesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában