Paks

2021.02.20. 15:15

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Irénke nénit

Kalmár Klaudia

Fotó: Molnár Gyula

Pintér Sándorné szépkorú paksi lakost kilencvenedik életévének betöltése alkalmából Paks Város Önkormányzata nevében köszöntötték. Szabó Péter polgármestertől az ünnepelt átvette a miniszterelnök üdvözletét tartalmazó emléklapot és a város ajándékcsomagját.

Pintér Sándorné Sárai-Szabó Irén 1931. február 20-án született Lóréven. Kisgyermekként került Paksra családjával, a református iskolában tanult. Nyolcan voltak testvérek, még hárman élnek közülük. Lánykorában dolgozott napszámosként a csámpai bolgár kertészetben, rövid kitérővel Budapesten kalauz is volt, majd a paksi konzervgyárban vállalt munkát. Első házassága válással végződött, második férjét nagyon szerette, de már elvesztette. Két gyermeke született, lánya azonban korán meghalt, akik után két unokája és három dédunokája van. Irénke néninek korához képest jó az egészsége, csupán egy korábbi agyvérzés szövődményeként fejfájással és vérnyomásproblémával küzd. Takarít, főz és még a közeli boltba is lesétál. Szabadidejében szívesen olvasgat újságot, könyvet egyaránt.

Irénke néninek Szabó Péter gratulált Fotó: Molnár Gyula

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában