elmagányosodás

2021.03.08. 20:00

A találkozás, ismerkedés járvány közepette is fontos

Sokan jelentkeznek a megyei társkereső irodánál, sőt az iroda is keresi azokat az embereket, akiknek nincs lehetőségük szociálisan érintkezni, beszélgetni, találkozni másokkal. A járványhelyzet miatt sajnos többen küzdenek az elmagányosodással, mint eddig bármikor.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mármarosi Melinda társkereső irodavezető, párkapcsolati szakértő elmondta: az emberi kapcsolatrendszerekben jelentős változás állt be. Az egyén még inkább elszigetelődik, az érzelmi állapotában gyakran érzi a kilátástalanságot. Az emberek megszokták, hogy este nyolc órára otthon vannak.

Mostanra már kifogásokat is gyártanak, miért ne mozduljanak ki akár a hétvégén, vagy miért utasítsanak vissza egy-egy randi-lehetőséget. A vírushelyzet miatti korlátozások lassan beépülnek az emberek hétköznapjaiba, és nehezen változtatnak a megszokásokon. Pedig a korlátozások ellenére is van lehetőség pihenni, szórakozni, emberi kapcsolatokat építeni. Sokan amiatt sem keresnek új társasági alternatívákat maguknak, mert bosszúsággal tölti el őket ez az egész helyzet.

– A saját példámat szeretném elmesélni. Miután túléltem egy autóbalesetet, és azóta szerencsére már egészségileg is felépültem, legalább háromszor annyit vezetek, mint a baleset előtt. Minden lehetőséget megragadok, hogy a félelmeimen átlendüljek, és élményeket gyűjtsek.

– A magányosoknak példámból adódóan azt tanácsolom, hogy fel kell tudniuk dolgozni a lelki sérüléseiket. Igenis erőt kell venni magukon, hiszen ez az egy életünk van, és ezt jól kell tudni élni, tartalommal, élménnyel kell megtölteni – tette hozzá.

Úgy látja, hogy a beköszöntött tavasz szerencsére sokaknak segít, hogy változtassanak a helyzetükön, amely Mármarosi Melinda szerint lelkileg már régóta benső szorongásokat, feszültségeket megélve telik. Az emberek nehezen bírják a bezártságot, még ha az megszokássá is vált.

A jó idő szerencsére támogatja a rossz­kedvet legyőző jó hangulatot, már rengetegen kezdtek el utazni más településekre, vagy csak sétálgatni a tavaszi napsütésben. Az internetes társkereséshez nagy óvatosságot javasol. Egyrészt nem lehet tudni, hogy kivel ismerkedik valójában az ember, másrészt természetesen nagyon sok visszaélés is történhet egy-egy meggondolatlan kapcsolatfelvétel miatt.

Internet

Mármarosi Melinda az internetes társkeresés kapcsán elmondta, hogy az embereknek már amúgy is szinte mindent az interneten kell intézniük, amitől szerinte el is fáradtak.

– Nincs már bennük az a pozitív érzés, az újdonság varázsa, talán már egy-egy internetről letöltött film megnézése után sem. Az elmagányosodás alattomosan támad, és ha valaki egyszer abba belesüpped, akkor onnan már nagyon nehéz kitörnie. A helyzeten változtatni akarás egy nagyon fontos része annak, hogy végül valóban társra találhassunk – mondta lapunknak.

Borítóképünk: Étterembe, kávézóba most nem ülhetünk be egy randira, de itt a tavasz, jön a jó idő, erdőn-mezőn sétálva, kirándulva is lehet ismerkedni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában