jótékonyság

2021.05.24. 15:15

Az áruházzal közösen segített a hajdani uzdi diákok csapata

Szepesi László

Fotó: Beküldött kép

A Covid-19 járvány előidézte gondokat enyhítette negyven, jórészt idősebb ember számára a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület. Ez a hajdani uzdi diákok legendás csapata, amelynek tagjai fél évszázad után, évente ma is összejönnek, s őrzik, gazdagítják régi településüket, vigyázzák iskolájuk emlékét.

Vámosi József, az egyesület vezetőségi tagja és két megajándékozott, Mészáros Józsefné és Nyúl Istvánné (Beküldött fotó)

Pár hónapja arról adtunk hírt, hogy Renkecz tanár úr diákjai ismét elkészíttették azt a négyökrös szekeret, amely Petőfi Sándor Uzd és Borjád közötti útjára emlékeztet, s melyről egy ismert, szép verse is született nagy költőnknek.

Az egyesület évek óta részt vesz a Tesco áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” országos pályázatán, ahol a vásárlók zsetonjaikkal dönthetik el, hogy melyik kezdeményezést támogatják. A hajdani uzdi diákok a járvány által leginkább sújtott helybeliek támogatásához kérték a segítséget. Szándékukat a vevők is patronálták, s így nyertek a pályázaton. A kapott negyedmillió forintból a paksi áruházzal együttműködve negyven csomag készült, benne higiéniai cikkekkel, némi édességgel. Ezeket az egyesület tagjai adták át nemrégiben azoknak, akiknek ezzel a legtöbbet tudtak segíteni.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujra-kifaragtak-petofi-negyokros-szekeret-3498598/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában