élménybeszámoló Dombóváron

2021.09.28. 19:10

Olimpiai tapasztalatairól mesélt a közönségnek Tóth Lili Anna

Mándi Imre, Buzánszky Jenő, Rózsa Norbert és Szabó Tünde után 2021-ben két új olimpikont ünnepelhet Dombóvár: Tóth Lili Annát és Halmai Petrát – előbbi egy élménybeszámoló erejéig látogatott haza.

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Péntek este Tóth Lili Annát köszöntötték, aki 3000 méter akadályfutásban egy év alatt 23 másodpercet javított egyéni legjobbján, amely a maga nemében már óriási, és kiharcolta az olimpiai kvalifikációt. Tokióban 9:30.96 perces egyéni csúccsal futamában a hetedik, a versenyszámában a tizennyolcadik helyen végzett a negyvenöt fős mezőnyben.

Szabó Csaba, a Dombóvári Sportszövetség elnöke és Kerényi Zsolt alpolgármester köszöntötték. Elmondták, hogy a tehetsége mellett Lili óriási szorgalma, céltudatos gondolkodása és kitartása mindenképpen példaértékű.

Rendkívül nagy szeretet veszi körül Tóth Lili Annát, rengeteg barátja van, sokan eljöttek személyesen is gratulálni. A kiváló atlétát Fazekas Gáspár edző trenírozta, egyengette sportpályafutását a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidős Egyesületnél tíz éven keresztül. Több mint hatvan országos bajnoki címet szerzett ezidáig. A gimnázium után a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben folytatja sportkarrierjét, és a Budapesti Corvinus Egyetemen januárban végzett közgazdász, kereskedelem és marketing szakon, a tanulmányait most az ELTE vezetés és szervezés szakán folytatja. Sosem volt gond számára a tanulás, már a gimnáziumban felsőfokú nyelvvizsgát tett angol nyelvből, bár viccesen megjegyezte: „a futást mindig jobban szerettem”.

Az olimpia után a Magyar Honvéd Sportszázad szakaszvezetője, Tóth Lili Anna, szeptember elsején 8:53.62-es egyéni csúccsal a hetedik helyen végzett 3000 méter síkfutásban a Roveretóban megrendezett World Continental Tour Silver-sorozaton, ahol 28 másodpercet javított eddigi legjobb idején.

„A siker önmagában nagyon jó, de van ennél jobb érzés is, mégpedig az, hogy megoszthatom másokkal.”

Így beszél Tóth Lili Anna az átélt élményeiről. A hála érzésével emelte ki szülei támogatását, illetve dombóvári edzőjének segítségét. Hosszú távú céljait illetően elárulta, hogy harmincévesen esetleg kipróbálná a maratoni számot, de most a pihenés, majd az alapozás következik számára. Aztán minden idegszálával a jövő évi atlétikai Európa-bajnokságra fókuszál, ahol szeretne az első nyolc között végezni.

Az élménybeszámoló végén sokan kértek autogramot és közös fotót Dombóvár egyik legújabb büszkeségétől.

Borítókép: Fazekas Gáspár, Ingula Tamás, a DOVASE elnöke, a büszke dombóvári olimpikon, Tóth Lili Anna, Lakatos-Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin és Tarr Imre összeállt egy közös kép erejéig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában