autómentes nap

2021.10.20. 16:20

A Gyakorlóiskolába járnak Szekszárd legtekerősebb diákjai

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

Az idei évben is a PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola egyik osztálya kapta a Legtekerősebb Osztály címet. Sőt, a Gyakorlóiskola lett az idei Autómentes nap abszolút győztese, hiszen az első három helyet az iskola osztályai zsebelték be. A szekszárdi önkormányzat és a Zöldtárs Alapítvány tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Családi Autómentes napot. A biciklitúrát szeptember 25-én szombaton tartották.

– A legnagyobb létszámban, és ebbe a szülők és testvérek is beleszámítottak, Bánságiné Aradi Gyöngyi osztályfőnök vezetésével a 2. a osztály kerékpározott, ötvenhárom fővel – mondta el Gabi Gabriella, a gyakorlóiskola igazgató-helyettese.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere adta át a vándorserleget, ami egy évig lesz az osztály birtokában.

– Az autómentes bringanap 198 fős teljes csapatának a gerincét ez az osztály illetve a gyakorlóiskola másik két osztálya adta. Tehát lényegében kiderült, hogy pár éven belül a Ti kedvetekért fogjuk megszervezni ezt a napot – mondta el a díjátadón Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke.

Borítókép: Gyurkovics János alpolgármester adta át a vándorserleget a nyertes osztálynak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában