Ingatlanbazár

2021.10.24. 13:00

Hogyan érdemes ingatlant keresni az interneten?

TN

Forrás: Ingatlanbazár

Internetes keresőben ingatlant kutatni kimerítő napi munka tud lenni. De van néhány eszköz a segítségünkre, amelyekkel mindez sokkal könnyebb. A keresési szemfáradást az Ingatlanbazár portál segítségével igyekszünk megelőzni.

A magyar ingatlankeresők nagy többsége a Google-nál kezdi. Maga a gigacég állítja, hogy a legtöbb ember a legegyszerűbb és a legtömörebb kifejezésekkel kezd keresni, a tömörség igazi hívei akár csak az „Ingatlan” szóval kezdik. Egyesek szerint az ember természetes viselkedése a nagy kép felől a kisebb felé haladás; a végeredmény viszont egy átnézhetetlen ingatlanhalmaz lesz.

Ekkor lesznek igazán hasznosak az Ingatlanbazár által ajánlott keresést segítő lehetőségek. Ha a Google-ból érkezünk egy találati oldalra, legyen az első dolgunk a szűrők beállítása. Mivel a Google már előválogatta a települést, a legtöbben árra, alapterületre és szobaszámra szűrnek először. Ez a leglogikusabb viselkedés, mert a paraméterekkel állítani tudjuk a várható ingatlanok számát is (ez az Ingatlanbazáron a Keresés gombban látható szám lesz), és átnézhető méretű listákat kapunk.

Ingatlannál nem annyira érdemes ár szerint növekedően rendezni a listánkat (ez már autóknál sem biztosan működik), mert olcsó húsnak tudjuk, milyen a leve. Arra is gondoljunk, hogy akár a magánhirdetők, akár a kereskedelmi hirdetők azokat az ingatlanokat helyezik előtérbe, amelyek piacképesek, és hamar kimennek az adatbázisból. Így míg az alacsony áron hirdetett ingatlan fölött vágyakozunk, lehet, hogy a nekünk valót épp akkor adják el.

Ha például új építésű ingatlanra vágyunk, figyeljünk az Ingatlanbazár segítő eszközeire. Pipáljuk ki az új építésű dobozt, használjuk a szöveges keresőt. A szöveges keresést érdemes kiemelni, meglepően kiváló szűrési lehetőség, mert nemcsak a paraméterekben vagy a címekben, hanem az ingatlanok leírásában is pontosan keres.

Ha keresésnél tartunk, szólni kell a leghatékonyabb fáradtsággátló eszközről, a Hirdetésfigyelőről is. Ez ingyenes az Ingatlanbazáron, és ha egy jól szűrt keresést végzünk, mindenképpen érdemes napi e-mail értesítést kérni az e-mail címünk megadásával.

Borítóképünk: Nagy az öröm, ha megvan az áhított új lakás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában