Referencia

2021.10.24. 15:00

Nem kell messze menni a szépségért

W. G.

Fotó: A szerző felvétele

Az egyik legszebb tolnai kert Rózsa Sándoré. Már nyugdíjas, de még mindig végez kertépítést, a sajátja a referencia. Először egy szekszárdi kertészetben dolgozott, aztán önállósodott, 2006-tól kóstolt bele a maszek világba. Addig mindenképpen folytatja az intenzív munkát, amíg a legkisebb – negyedik – gyermeke nem végez az orvosi egyetemen.

A Bajcsy utcai, közel két és félezer négyzetméteres ingatlant huszonnégy éve vette a család. Meglehetősen elhanyagolt állapotban volt a kert. A nagy fák kivételével mindent kipucoltak, s megkezdték az újratelepítést. Két kis tavat is létesítettek, melyek ma számos vízi állat és növény élőhelyei. Van egy szép, nagy pázsitos területrész, azon kívül minden zug foglalt. Itt egy kis mediterrános, amott egy kis távol-keleti hangulat. Japán juharból például tizennégyféle van.

Új ültetés csak akkor lehetséges, ha valami régi növényt eltávolítanak. Tavasszal a virágok pompája, ősszel a lombszíneződés okoz sok örömet nekik és a hozzájuk látogatóknak. Nem kell messzire menniük a szépségért.

Borítóképünkön: Rózsa Sándor két kis tavat is kialakított a szépen gondozott kertben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában