Jelvények

2022.06.04. 19:04

Híre ment a neten a bogyiszlói múzeumnak, felpezsdült a gyűjtőélet

Jelvénymúzeumot alapított Király József 2010-ben Bogyiszlón. Az ország jelvénygyűjtői azóta minden májusban találkoznak nála, ha a járványhelyzet engedi.

W. G.

Király József és rendszerezett gyűjteménye. A szerző fotója

Az idei összejövetelen tízen vettek részt. Volt cserebere, vásárlás és szakmai beszélgetés. Király József nyolcvanéves. Reméli, hogy unokája, Király Dávid folytatja az általa elkezdett munkát, egyben tartja és gyarapítja az anyagot. 

– A kezdet kezdetén körülbelül ötezer jelvény alkotta az állományt – mondja –, s ez mára felfutott nagyjából negyvenezerre. Hagyatékokból, innen-onnan dobozszámra kapok. Most is hoztak Győrből négyszázat. A katonai és a turistajelvények a legdrágábbak, de az értékük függ a koruktól is. Az internetnek köszönhetően hamar híre ment, hogy létrejött a jelvénymúzeum, s pezsgésnek indult a gyűjtőélet. 

Érmekkel is foglalkozik Király úr, méghozzá ötven éve. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének alapító tagja, Tolna megyei elnöke. A közelmúltban, a kerek évforduló kapcsán emlékéremben és dicsérő oklevélben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában