TV-ajánló

2023.01.03. 17:41

A Queen öröksége

FEB

Freddie Mercury, a Quenn frontembere (Fotó: Shutterstock)

Úgy gondolom, a Bohém rapszódiát kiemelhetjük az életrajzi filmek sorából. Bár az utóbbi években nagy divattá vált, hogy egyre több énekes életútját filmvászonra vigyék, a Freddie Mercury karrierjét bemutató filmes alkotás egészen rendkívüli. Nemcsak azért, mert a brit rockbanda szólistájának története egyáltalán nem mindennapi, de ez nagyban köszönhető Rami Malek színészi játékának is, ami nélkül nem jött volna át annyira Mercury egyénisége. 

Amsterdam,,Netherlands,-,April,25,,2017:,Freddie,Mercury,Wax,Statue
Freddie Mercury, a Quenn frontembere (Fotó: Shutterstock)

A filmben nyomon követhetjük a legenda születését, fellépéseit, de a sok jó mellett láthatjuk, hogy mennyi munkával és lemondással is járt az élete. Freddie szembeszállt a sztereotípiákkal és felrúgta a konvenciókat, hogy a világ egyik legkedveltebb előadóművészévé váljon. A mű a zenekar ikonikus dalain és forradalmi hangzásán keresztül követi nyomon a Queen felemelkedését. Páratlan sikert érnek el, de egy váratlan fordulat következtében Freddie elfordul az együttestől, hogy szólókarrierjét folytassa. Miután sokat szenvedett a Queen nélkül, úgy dönt újra egyesül a bandával, éppen időben a Live Aid-re. Miközben Mercury bátran szembesül friss AIDS-diagnózisával, a rockzene történetének egyik legnagyszerűbb előadásában vezeti a zenekart. A Queen olyan örökséget tudhat magáénak, amely mind a mai napig inspirálja az álmodozókat és a zene szerelmeseit. 

Bohém rapszódia, Cinemax, január 3., 20 óra 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában