Mintaétrend

2023.01.22. 17:31

Ezzel az északi diétával tuti formába hozhatjátok magatokat a nyárra

A skandináv országokban élők szívesen használnak szezonális alapanyagokat, különösen olyanokat, melyek az adott országra jellemzőek. Tehát egyértelmű, hogy az étkezésükben rejlik a titka annak, hogy fittek és egészségesek az Észak-Európában élő emberek. Érdemes ellesni a módszerüket! Vágj bele most és nyárra biztosan formába jössz.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A dánok, norvégok, svédek, finnek kerülik a feldolgozott élelmiszereket, a káros zsírokat és a vörös húsokat. Egészségük is meghálálja ezt a fajta étkezést: tanulmányok bebizonyították, hogy a vércukorszintre és a koleszterinszintre jó hatással van. Így nem csak a kilók csökkennek az északi típusú étkezés nyomán, hanem a szervezetre is pozitívan hat. A vizsgálatok szerint valószínű, hogy ez az étrendre jellemző zsíroknak köszönhető.

Az északi diéta szerencsére nem az önsanyargatásról és a szigorú megkötésekről szól. Inkább az a lényege, hogy egészséges finomságokat készítsünk és figyeljünk oda az étkezés módjára is. De azért van néhány olyan szabály, amit érdemes szem előtt tartanunk.

1. SZABÁLY

Az ételeknél a teljes kiőrlésű gabonákon és a szezonális termékeken legyen a hangsúly.

2. SZABÁLY

Együnk gyakran keveset, kerüljük a cukrot, a sót és a feldolgozott élelmiszereket.

3. SZABÁLY

Egy nap legalább hatszor együnk gyümölcsöt vagy zöldséget valamilyen formában (nyersen, köretként, nasiként).

A teljes bejegyzést a mindmegette.hu oldalon olvashatjátok el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában