Társasozzunk nyaralás alatt!

2023.08.20. 12:00

Olyan játékot vigyünk magunkkal, amely kis helyet foglal és könnyű

Ha nyaralni vagy hosszú hétvégére megyünk, és nyugodt időtöltésre vágyunk, akkor mindenképp érdemes egy könyvet magunkkal vinni, viszont, ha egy kis nevetésre, játékos programra vágyunk, akkor pakoljunk a bőröndbe kártya-, kocka- vagy társasjátékokat.

Teol.hu

Kártyaparti a strandon (Illusztráció: Shutterstock)

Ha nyaralás alatt tervben van, hogy egyszer-kétszer olyan laza napokat tartunk, hogy el sem mozdulunk a vízpartról, akkor mindenképp érdemes egy-egy játékot a strandtáskába rejteni, ha egy kicsit feldobnánk a hangulatot. És egy kis játékra ki ne lenne vevő?

A lényeg a komfortosság

Amit mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a legjobb, ha kisdobozos társasokat viszünk magunkkal, hiszen ezek hordozása sokkal komfortosabb, mert kis helyen is elférnek. És a másik fontos szempont, hogy ezek a játékok ne legyenek túl bonyolultak. Legyenek könnyen, rövid ideig és a pokrócon, törülközőn is játszhatók. Pont ezért olyan játékokat igyekeztünk összeválogatni, amelyek nem csak kicsik, de garantálják a jókedvet is.

Az örök klasszikus

Mivel is kezdhetnénk, ha nem a szinte minden háztartásban fellelhető magyar kártyával, amivel több játékot is rövid idő alatt lebonyolíthatunk. Ott van például a Piros Papucs, a Körbe szar – sokak Szarozásként, Macskaszarként ismerik –, a Huszonegy vagy éppen a Hatvanhat, ami kissé nehezebb játék, de nincs annál jobb élmény, amikor ebben megvered az ellenfeled.

Az esti iszogatás mellé

Az Igen? egy beszélgetés­indító társasjáték. Különböző könnyed és komoly kérdésekre kell válaszolniuk a játékosoknak igennel vagy nemmel, és meg kell tippelniük, hogy vajon a többiek hogyan válaszoltak. Ez a játék nem csak azért jó, mert beszélgetést kezdeményez, hanem fejleszti az empátiát is. Önállóan is játszható ez a társas, de az Igen? És... társasjátékkal jól kiegészíthető és akár tizenketten is játszhatják. És van egy felnőtt verziója is a játéknak, Ohh..Igen? néven.

Ha kíváncsi vagy a többi egyszerű, praktikus játékra is, kattints a bama.hu-ra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában