Hajdan

2023.09.28. 17:17

Szenzációs sportsiker, ami vármegyénk jó hírét öregbíti

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

25 ÉVE vármegyénk jó hírét öregbítő, szenzációs sportsikerről számolt be a Tolnai Népújság 1998. szeptember 28-i száma. „A dél-afrikai Fokvárosban rendezett hosszú távú kajak-kenu világbajnokságon a Tolnatext KKSC színeit képviselő Szakály Viktor-Jámbor Attila kettős nyerte a férfi kajak párosok 42 kilométeres számát. Edzőjük, Barina József múlt heti nyilatkozatában elmondta: tanítványai felkészülése nagyszerűen sikerült, emellett ezúttal egy minden szempontból megfelelő, tökéletesen megerősített vízijárgánnyal vághatnak neki a maratoni távnak. A tréner a 3-6. hely valamelyikének megszerzésében bízott. Nos, az éremben reménykedő tolnai kettős felülteljesítette a tervet.”

25 ÉVE születésnapot ünnepelt a paksi atomerőmű látogató és tájékoztatási központja – számolt be az eseményről a Tolnai Népújság 1998. szeptember 29-i száma. „Szűk körben ünnepeltek, a munkatársak és a helyi sajtó néhány képviselője hallgatta Szabó József vezérigazgató és Kováts Balázs főmérnök szülői köszöntőjét. A zsúr közben a látogatás zavartalanul üzemelt, az éppen érkező csoport is megtekinthette a szülinapi ajándékot, amelyet szintén a hármas szám jegyében kapott az ünnepelt: a működő ködkamrát, a villamos távvezeték kicsinyített mását és a felszín alatti kis aktivitású tárolót hologrammos felvételekkel imitáló barlangot.”

25 ÉVE tűzijátékkal, majd bállal zárult a Szekszárdi Szüreti Fesztivál – tudósított az éppen befejeződő rendezvényről a Tolnai Népújság 1998. szeptember 28-i száma. S természetesen nem maradt el a hagyományos, látványos felvonulás, illetve a szüreti szépségkirálynő választás sem. „A zsűri a 3. helyet Csötönyi Margarétának, a 2. helyet Magyari Lilinek ítélte. A dobogó legfelső fokára pedig Szabó Bettina, a szekszárdi I. Béla Gimnázium 17 éves tanulója állhatott fel.”

A táncos gyermekeknek tetszett a legjobban a szüreti mulatság (Fotó: Gottvald Károly)

 

Szabó Bettina lett 1998-ban a szüret szépe (Fotó: Gottvald Károly)

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában