...itt van újra

2023.10.25. 09:00

Így csempészd be az őszt az otthonodba

Sokunk kedvenc időszaka köszöntött be: a csodás színekben pompázó, hűvös szellővel érkező, mégis melengető ősz.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Ezen évszak szerelmeseinek hoztunk most néhány tippet, amivel a természet csodás színeit és formáit csempészhetik az otthonukba!

Az őszi dekor alapja a színválasztás: a barnától kezdve a zöldön át egészen a bronzba hajló narancssárgáig válogathatunk az új évszak árnyalatai közül. Amit a természetben megtalálunk, az az otthonunkban is szépen mutat majd. Ilyenkor érdemes a díszpárnák huzatát lecserélni az ősz színeire, de jöhetnek a vastagabb plédek, ágytakarók, amik a meleg évszakban az ágyneműtartóban pihentek. Apró változtatások, amelyektől egy pillanat alatt kuckósabb hangulata lesz az otthonunknak. Ha picit több idő jut rá, lehet őszi ajtó- és asztaldíszt a színes termésekből.

A természet ilyenkor különös színekkel és formákkal örvendeztet minket, amelyeket kár lenne a lakáson kívül hagyni. A színes bogyók, a görbe faágak remek lakásdekorációként szolgálnak. Egy hétvégi, erdei séta során úton-útfélen kincseket találhatunk, amelyeket egy kisebb takarítás után már az otthonunkba is bevihetünk. A dísztökök, a vadszőlő indái és a csipkebogyó már szeptemberben is elérhető, de a csoda szép őszi virágokkal is díszíthetjük a teraszt, asztalt.

Nincs is annál jobb, mint amikor az őszt a jellegzetes ízekkel és az illatokkal idézzük meg a mindennapokban. Süss egy almás bélest, körtés pitét vagy egy fahéjas csigát – de készíthetsz az ősz gyümölcseiből főételt is! Jöhet a sütőtökkrém leves, sőt lassan már a forró teák, ciderek időszaka is megérkezik. Forrás: lakaskultura.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában