Egyszerű, gyors és finom

2023.11.12. 08:45

Újbor mellé kolbászkrémes kifli illik

A vármegye mind két borvidékén a hétvége az újborok kóstolásával telik, hiszen nagyon sok családnak van szőlője, pincéje. A Márton-napi libalakomák összefonódnak az újbor ünnepével. Az ok egyszerű: az újborok kierjedésének időpontja Márton-nap környékére esett: "mire Márton megérkezett, minden must már borrá érett".

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Ha újbort kóstoltunk és már túl sok volt a libahús, jöhetnek a finomabbnál finomabb sós rágcsák. Ilyen például a kolbászkrémmel töltött kifli is, melynek elkészítése egyszerű és nem csak Márton napra ajánljuk.

A kolbász héját leszedjük,  a kolbászt apróra vágjuk és összekeverjük kevés vajjal, 3 evőkanál tejföllel, borssal sóval. 

Elkészítjük a tésztát: az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és a tészta alapanyagait a sajt kivételével összedolgozzuk robotgépben. Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Ha jól összedolgoztuk, két cipóra osztjuk.

A cipókból egyesével körülbelül 30 centis átmérőjű köröket nyújtunk, és mindegyiket 16 cikkre felvágjuk. A kolbászkrémből egy-egy teáskanálnyit teszünk a körcikkek külső, széles végére. Egyesével feltekerjük a kis kifliket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a lereszelt sajttal vagy kömény maggal. Előmelegített, forró sütőben sütjük. A recept a mindmegette.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában