Tolna vármegye horoszkópja 2. rész

2023.12.31. 20:00

2024-ben lépjünk be lelkünk szentélyébe

Kis Tahi Annamária asztrológus elkészítette Tolna vármegye 2024-es horoszkópját. Ismertette, hogy amikor a saját életünket kezünkbe tudjuk venni, amikor azt képesek vagyunk fókuszáltan mederben tartani, az érzelmeinket és gondolatainkat egyensúlyban tartani és uralni, akkor válunk igaz vezetővé. Lépjünk be lelkünk szentélyébe.

Brunner Mónika

Kis Tahi Mária azt tanácsolja, hogy lépjünk be lelkünk szentélyébe (fotó: Shutterstock)

Kis Tahi Mária asztrológus 2024-es esztendőre azt tanácsolja, hogy váljunk végre vezetővé. Vegyük kézbe a saját életünket, tartsuk egyensúlyban az érzelmeinket és gondolatainkat. 
– Segítségünkre lesz ebben a Plútó, hiszen általa ráláthatunk az árnyékoldalainkra, a tudatalattinkra, a félelmeinkre. Felerősödhetnek a megérzéseink, a bevillanások és bizony az álmaink is. Amikor valóban szabad vagy, mert megtettél mindent amit tehettél, akkor nyugodt és rendezett maradsz. És amikor benned rend van, akkor általad a világ is rendezettebbé válik. Az évet a nagy aranycsináló, a gyémánt csiszoló, a küszöb őre, a Szaturnusz energiája vezényli – mondta Kis Tahi Mária. 

Az összefogások éve vár ránk 

Elemzése szerint az újévben végre valami elindul, valami újszerű, ahol nem a legerősebb marad életben, hanem az, aki valóban tud alkalmazkodni. Ebből egyértelműen következik, hogy a párkapcsolatok, a kapcsolatok, a barátságok, a közösségek, az összefogások éve vár ránk. Természetesen továbbra is igaz, hogy a valódi összefogások mindig kicsiben indulnak, és ennek a legkisebb egysége a család. 
– Még két égi állásra szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik a Jupiter kapcsolódásai a Plútó, az Uránusz, és a Szaturnusz bolygókhoz. A Jupiter mindent felerősít, felnagyít, és ami van, azt megsokszorozza. Legyen az negatív vagy pozitív dolog, történés. Továbbá a Jupiter hozza a Szerencsét, a hitet és az önbizalmat is. Szélsőségesen megélve akár nagyon lent, de nagyon fent is lehetünk, és bizony ezt egészen hirtelen is megélhetjük – tette hozzá. 

Elfogadó gondolkodásra lesz szükség 

Elmondt, hogy a másik ilyen jelentőségteljesebb égi állás a Szaturnusz a Halakban. Égi útján június huszonötödikén megáll (stacionális) a gyémántcsiszoló, és július első napjaiban hátráló (retrográd) mozgásba kezd, ami eltart egészen októberig. Stacionális állapotában a karma asztrológia úgy tartja, hogy ilyenkor felkészül az indulásra – mondhatni lendületet vesz. A látszólag hátráló bolygó pedig, hatását tekintve amolyan mágneses befelé működő, amit nem lehet kivetíteni és nem lehet nem megélni, mert karma jelölők. A Halak csillagjegy maga az áradó érzelem, analógiában áll az óceánnal és a nem kézzel fogható dolgokkal. Azért ez azt is jelzi, hogy átfogó, rálátó, elfogadó gondolkodásra lesz szükség, nem csak a racionalitásra. Amíg előrefelé halad a Szaturnusz bolygó, addig gyakorlatilag felerősödhetnek a félelmeink, és az érzelmeink blokkoltak, fagyosak lehetnek és bizony olyan is lehet ami eléggé félelmetes számunkra. 

Nézzünk szembe az érzelmekkel 

Amikor látszólag megáll az égen, akkor kicsit olyan mint mikor visszapörgetünk bizonyos eseményeket a belső mozivásznunkon. Feljöhetnek a mélyből emlékek, megélések, félelmek és ezek felerősödhetnek. Az a legjobb megoldás, ha szembenézünk az érzelmekkel, és nem röstellünk a mélybe szállni értük, megnézni hol is van a gyökere a megéléseinknek. Hiszen a kertben a gazt sem tudjuk maradéktalanul kigyomlálni, ha nem gyökerestül távolítjuk el azt.
– Egyfajta elszigetelődést is érezhetünk magunkban, amikor jobb egyedül, magányosnak lenni, mint sem mással kapcsolódni. Ennek az érzelmi ellentét párja az, amikor „tartozni akarok valahova”. Ez a valahova tartozás elhozhatja a közösségek számára a stabilizálódást – ismertette. 

Lépjünk át önmagunk korlátjain 

A Szaturnusz látszólag hátráló mozgásba július negyedikén kezd a Halak csillagjegyben. Ezt a hátráló mozgást november tizenegyedikén fejezi be egy Hold együttállással. A Hold felelős a vizekért (ár-apály), és a lélek, a család, jelölője is egyben. Ide tartoznak, az érzelmek, az empátia, a gyökerek, a gyermekkor megélése, az anyával, anya képpel való kapcsolat, a gondoskodás, a befogadás, a simogatás. de arra is felhívja a figyelmet, hogyan tekintesz a külvilágra. Nos, 2024 esztendő sikertelensége vagy sikere, hogy átlépünk-e önmagunk korlátain, belépünk-e lelkünk szentélyébe, csak rajtunk múlik.

A horoszkóp első részét itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában