Egyre több a fertőzött

2023.12.25. 09:09

Tombol az influenza: 50 százalékkal nőtt a betegek száma

Több, mint ötven százalékkal nőtt egyetlen hét alatt az influenza-szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Tolna vármegyében - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján közzétett beszámolóból.

Bencze Péter

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A dokumentum szerint az év 50. hetében százezer lakosra vetítve 790 panaszos jutott. Hét nappal korábban viszont "még csak" 508 volt ez az arányszám az országnak ezen a részén. Tolna vármegye ezzel jelenleg a második legfertőzöttebb területe hazánknak. Ennél többen - influenzára jellemző panaszokkal - csak a győri régióban fordultak orvoshoz az elmúlt napokban. 

Országosan egyébként az 50. héten 40,200-an keresték fel a szakembereket influenza-szerű tünetek miatt, míg 295 600-an voltak, akik akut légúti fertőzés gyanúja miatt tettek ugyanígy. Az utóbbi betegektől vett mintákról azt állapították meg a szakértők, hogy azoknak mintegy 43 százaléka volt koronavírusra, 5,5 százaléka influenzára pozitív, emellett egyéb kórokozókat, légúti óriássejtes vírust (RSV-t) és úgynevezett humán metapneumovírust is kimutattak a tesztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában