Hajrá!

2024.01.22. 09:16

Sok százmillióval nyerhet többet, ha most kezd lottózni

Rengeteg pénzt, akár az eddigi összegeknél sok százmillió forinttal többet vihet haza az, aki az idei évtől nyer a lottón.

Bencze Péter

Illusztráció: Shutterstock

Egy jogszabály változásnak köszönhetően ugyanis 2024. január 1-től már nem terheli 15 százalékos személyi-jövedelemadó a számsorsjátékokat. Az intézkedésnek hála, így egy korábban nagyjából 5 milliárdot érő számsor most közel 5,9 milliárd forintot hozhat a konyhára.

A módosítás az ötös- és a hatos lottó mellett például a kenót is érinti. Minden idők legmagasabb összegű lottó kifizetésére 2020-ban került sor. Akkor egy játékos több, mint 6,4 milliárd forintot érő szelvényt adott fel. Négy évvel ezelőtt a nyeremény utáni SZJA-t még a Szerencsejáték Zrt. fizette be az államkasszába, vagyis a hatalmas, több mint 6 milliárdos nyeremény már ennyivel csökkentett volt.

Ha viszont ugyanez a játékos most, január elseje után nyerné meg ismét a korábbi 6,4 milliárdot, akkor már 7,39 milliárd forintot vihetne haza, azaz nagyjából 964 millió forinttal kapna többet kézhez. A lottónyeremények adómentessé tételét egyébként a Pénzügyminisztérium javaslatára fogadta el az országgyűlés. A jogalkotók célja az volt, hogy fokozzák a játékosok kedvét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában