Farsangoltak

2024.02.27. 13:44

A vándorlók idén is jelmezben mulattak

A farsang a mulatozás, evés-ivás és nem utolsósorban a bujálkodás ideje – hangzott el a tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre szombati farsangi buliján, a Kiss vendégházban.

Teol.hu
Fergeteges volt a hangulat, pajzánnak nevezhető pillanatok is akadtak a Vándorló Szépkorúak Baráti Köre buliján
Fotó: Makovics Kornél

A rendezvény mindenben megfelelt a farsangi elvárásoknak, hiszen a disznótoros ebédből még vacsorára is bőven maradt, ahogy szomjas sem maradt senki, a mulatozás során pedig minimum pajzánnak nevezhető pillanatok is akadtak.

A mulatság fénypontja a jelmezes bemutató volt. A mintegy nyolcvanfős társaság közel fele öltözött be. A láthatóan nagy munkával és élénk fantáziával készült maskarák bemutatására is nagy gondot fordítottak, mindegyik modell kiválasztott zenére és megkomponált koreográfiára vonult a közönség elé. A vándorlók még egy profi „kikiáltót” is felkértek a konferálásra, Klem Zsolt, a helyi gimnázium tanára kvízkérdésekkel és a jelmezekhez illő viccekkel szórakoztatta a közönséget egy-egy bemutató között.

Az összesen huszonegy, egyéni vagy csoportos jelmez közül a klasszikus modellek mellett némileg meghökkentőek is akadtak, egy pár például „reggeli”-nek öltözött. A legnagyobb közönségsikert valószínűleg a Túró Rudi aratta, aki a már említett pajzánságra is alkalmat adott. (Na és egy utcalány is megjelent, a kitartottjával.) De igen látványos volt mások mellett Asterix és Obelix, ahogy például az is viccesnek hatott, hogy a Nagy Ho-ho-horgász-formációban a Főkukacot sokan pontynak nézték.

A remek hangulatú jelmezes felvonulás után kezdődött a még remekebb hangulatú táncmulatság. A kívülálló pedig megállapíthatta: így szép szépkorúnak lenni, ahogy a tolnai vándorló baráti kör tagjai teszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában