Teltház

2024.03.20. 11:35

Komoly sikere volt a tavaszi fesztiválnak, a tervek szerint már ősszel folytatják – galéria

Március 8-a és 17-e között első ízben rendezték meg Pakson a tavaszi fesztivált, amely elsőre hatalmas siker volt: több mint négyezer hatszázan vettek részt a különböző eseményeken.

Gazsó Rita

Már az első alkalommal hatalmas siker volt a Tavaszi Fesztivál

Fotó: Molnár Gyula

Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója
Fotó: Molnár Gyula

A látogatók minden rendezvényre szép számmal érkeztek, teltházasak voltak a gyermekprogramjaik, nagy sikere volt a történelmi, irodalmi előadásoknak, de a nézők különösen imádták Szomorú Miklós angolkertész előadását, amelyre közel 400-an voltak kíváncsiak. Nagy számban, kétszázan érkeztek a Felefánt koncertre, de hasonló közönségszámot vonzott Wéber Gábor Forma 1-ről szóló előadása is.

Visszatapsolták a zenekart

– Teltházunk volt a Medinai Tamburazenekar kicsit humoros, picit elgondolkodtató, „A bor filozófiája” jegyében született műsorának is, amelyet kétszer tapsoltak vissza – számolt be a Tavaszi Fesztivál sikeréről Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója. Mint mondta, utóbbi műsort a közönségből volt, aki időutazásnak nevezte, más olyan programnak, amelyet nagyközönség előtt kell bemutatni. Szerinte az irodalom, a muzsika és a bor élvezetének ötvözését, határainak összemosását megcélzó műsor sikere egyértelművé tette, hogy a szeptember eleji BorBála programjukon érdemes jóval szélesebb közönség előtt is bemutatni hasonló előadást.

Sokan érkeztek más településről

Mint megtudtuk, nem csak a paksiakat mozgatta meg a tavaszi fesztivál: nagyjából a jegyek egyharmada más környékbeli és kicsit távolabbi településekről, így például Kölesdről, Pálfáról, Fadd-Domboriból, Szekszárdról, sőt Fajszról, Foktőről és Kalocsáról érkező közönség körében keltek el.
Márkus Zalán szerint a Paksi Tavaszi Fesztivál sikerét mutatja, hogy a közösségi felületeken, emailben és természetesen személyesen lépten-nyomon kapják a visszajelzéseket arról, hogy mennyire jól érezte magukat programjaikon a közönség.

Már tervezik a folytatást 

– Mindenki azt kérdezi, hogy mikor lesz legközelebb hasonlóan nagy volumenű rendezvény, szeretném jelezni, hogy a siker miatt mindenképpen folytatódik a fesztivál, mégpedig lehetséges, hogy már ősszel. Az a terv, hogy a mostanihoz hasonló, de kicsit rövidebb, szűk egyhetes, és ezúttal más tematika szerinti rendezvényt szervezünk október elejére – jelentette be a kulturális központ igazgatója.
Ami nem változik, hogy szintén minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő műsorszámokkal készülnek. Bár az őszi fesztivál tervei még csak most körvonalazódnak, az biztos, hogy lesz benne az idősek világnapjához kapcsolódó őszi feltöltődés a hosszú téli estékre, a mostani fesztiválon is sikerrel futó irodalmi, történelmi előadásokhoz hasonló előadások és sok más színes program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában