statisztika

2019.12.01. 15:15

Rekordközeli számokat mutat a megyei foglalkoztatottság

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Nőtt a foglalkoztatottság és mélyponton maradt a hazai munkanélküliség, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.

Nem változott a munkanélküliség

A kutatóintézet napokban publikált adatai szerint az augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 162500 fő, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt Magyarországon.

A vizsgált időszakban (augusztus–október) a 15–74 éves férfiak körében a munkanélküliség lényegében nem változott, a munkanélküliek száma 84 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,3 százalék volt. A nők esetében a munkanélküliek száma 8 ezer fővel, 80 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,4 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent az egy évvel korábbi eredményekhez – olvasható a KSH kutatásában.

Továbbra is rekordmagasságban foglalkoztatottság

Ugyanebben az időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 521 ezer főt átlagolt, vagyis bő 34 ezerrel többet, mint egy évvel korábban.

Mutatjuk, mi a helyzet megyénkben.

Ahogy az a mellékelt grafikákon is látszik, szűkebb hazánkban a legfrissebb adatok alapján konkrét rekordról nem tudunk beszámolni, de a számok még mindig annak közelében járnak. A munkanélküliségi ráta megyénkben gyakorlatilag megegyezik az országossal (előbbi 3,4 százalék, utóbbi 3,5 százalék). A Magyarországon mért 162500 munkanélküliből mindössze 3400 főt tart nyilván a KSH Tolnában. A foglalkoztatottság pedig erősen közelíti az utóbbi esztendők legmagasabb számait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!