Időkorlát nem lesz, de óvintézkedés szükséges

Budavári Kata

2020.05.09. Pécs A járványveszély miatt két hónapig zárva volt a vásártér, amley újra kinyitotta kapuit. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Forrás: MW

Fotó: Laufer László

Vasárnap ismét lesz vásár Szekszárdon. A Tolnai Népújság kérdésére az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni a vásárok tartásakor, mint más esetekben, azaz legyenek meg az alapvető higiénés normák, kézmosási lehetőség, és a hulladékgyűjtésre is figyelni kell. Az állatokra külön állategészségügyi szabályokat kell betartani, válaszolta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos azt is elmondta, a szabadtéri vásár nem minősül rendezvénynek, nincs létszámlimit.

Ács Rezső polgármester múlt heti bejelentése szerint az árusoknak gumikesztyűt, arcot eltakaró kendőt vagy szájmaszkot kell viselnie, ez utóbbi a vásárlóknak szintén kötelező lesz, csakúgy, mint a másfél méteres védőtáv betartása. A kapunál fertőtlenítőt helyeznek ki. A piaccal ellentétben nem lesz időkorlát, az üzemeltető felelőssége és feladata, hogy figyelje a forgalmat, és ha kell, korlátozza a beengedést.

Borítóképünk illusztráció, a pécsi vásártéren készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!