Választás

2020.10.28. 15:30

Tisztújítást tartanak az országos kamaránál

Wessely Gábor

Forrás: TMKIK archív

Választási év az idei, mégpedig a kereskedelmi és iparkamaráknál. A helyi szervezeteknél már lezajlott a voksolás, megválasztották a tisztségviselőket és az országos küldötteket. A legtöbb megyében a járvány két hulláma közötti, viszonylag szabadabb nyári hónapokban került erre sor.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál az eddigi elnök, dr. Fischer Sándor kapott bizalmat a következő négyéves ciklusra is. Mint elmondta: gondolkodtak az online szavazáson, technikailag megoldható lett volna, de végül a személyes részvétel mellett döntöttek.

Az országos megmérettetés október 29-én lesz Budapesten, szintén személyes jelenléttel. Volt más elképzelés is – például, hogy a huszonhárom területi kamara huszonhárom helyszínen tartsa meg a voksolást – de azt elvetették. (Azért nem tizenkilenc a kamarák száma, mert vannak olyan megyék, ahol nem csak egy működik. Fejérben például székesfehérvári és dunaújvárosi szervezet is van.)

A helyszín és a szavazás módja már nem változhat. Jogszabályi kötelezettség, hogy az ilyen rendezvény előtt legalább tizenöt nappal véglegesíteni kell ezeket a dolgokat, s azt követően módosításra nincs lehetőség.

Az országos elnök, dr. Parragh László szintén 2000-től irányítja a munkát a kamarában. S minden esély megvan arra, hogy folytathatja ezt a tevékenységet, mert másnak nem sikerült összeszedni a jelöltséghez szükséges ajánlásokat.

Szabályzatunk szerint – mondja – legalább hat területi kamarától kell jelölést kapni ahhoz, hogy valaki választható legyen az elnöki posztra. Engem a huszonhárom közül huszonegy helyen jelöltek, ebből adódóan más név nem kerülhet fel a listára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!