Szekszárd

2021.06.11. 15:42

Pályázat segíti a mikro- és kisvállalkozásokat

A járvány súlyos veszteséget okozott a gazdasági élet legtöbb szereplőjének Szekszárdon is. Az önkormányzat ezért már korábban jelentős engedményt tett az iparűzési adó mérséklésével, most egy pályázat nyitásával további segítséget ad a nehéz helyzetbe jutott mikro- és kisvállalkozásoknak. Erről tartott sajtótájékoztatót pénteken Ács Rezső polgármester és Korcsmár István az Alisca Bau nyugdíjas vezérigazgatója.

Szepesi László

20210611_Sajtótájékoztató_Szekszárd_Ács Rezső Szekszárd polgármestere és Korcsmár István tartott sajtótájékoztatót_Fotó: Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Ács Rezső elmondta, a pandémia idején felére csökkentették a feladat és munka nélkül maradt közgyűlési képviselők javadalmazását, s az így megmaradt összeg képezi az alapját a vállalkozások támogatásának. A pályázatot a tíznél kevesebb dolgozót foglalkoztató, s évi tíz millió forintnál kevesebb árbevételt elérő vállalkozások számára hirdetik meg.

A Korcsmár István szervezte, gazdasági szakemberekből álló hattagú kerekasztal társadalmi munkában dolgozta ki a pályázat alapjait, amelynek része egy Szekszárd kártya megalapozása. Az ötmillió, de később akár százmillió forintra bővülő alapból három célra lehet támogatást kérni: a működési költségek csökkentésére, a munkaerő megtartására, illetve a vállalkozás újraindítására. A pályázati felhívást a város lapja közli a hétvégén, s a pályázatokat elektronikusan lehet majd benyújtani.

A sajtótájékoztatón Korcsmár István beszélt programjuk többi részéről is, amelyek célja egy élhetőbb, vonzóbb megyeszékhely kialakítása. Ebbe tartozik többek között a Bartina tetején a kilátó kialakítása, s hogy virágokkal tegyék szebbé a város tereit, a körforgalmakat. Öt ilyen útkereszteződésnek már van patrónusa, de van további nyolc a városban, amelyek szebbé tételére partnereket keresnek.

Borítóképünk: Ács Rezső polgármester és Korcsmár István a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!