Haltelepítés

2022.03.29. 10:49

Örülhetnek a tolnai horgászok: rengeteg ponty került a holtágakba

Lezajlottak az első haltelepítések a tolnai horgászvizekbe, több mint hetvenmázsányi ponty került a holtágakba.

Steinbach Zsolt

Negyven mázsa fogható ponty került a Felső-holtágba Fotó: Németh I.

A város horgászvizeit két egyesület üzemelteti. A Tolnai Horgász Egyesület a Felső-holtágon gazdálkodik. Németh István, a civil szervezet elnöke elmondta: március 20-án történt meg az első halpótlás. Negyven mázsa háromnyaras, 2,2 kiló átlagsúlyú ponty mellett féltonna kétnyaras ponty is vízbe került. Az egyesület a tervek szerint nagyjából még egyszer ennyi pontyot tervez telepíteni az év során, emellett egy tonna keszeget, három mázsa compót, valamint 10-10 ezer darab előnevelt süllőt és csukát is.

A többi tolnai horgászvizet a Tolnai Dunáért Egyesület kezeli. Ezekbe a holtágakba március 21-én történt az első telepítés. Blaskovits Zoltán egyesületi elnök arról tájékoztatott, hogy az Alsó-holtágba és az Alsó-Révhókonyba összesen 25 mázsa háromnyaras ponty került, a Felső-Révhókony pedig 3 mázsa fogható méretű ponttyal gyarapodott. A telepítés után nem rendeltek el fogási tilalmat, csupán a heti- és napijegyek árusítását függesztették fel néhány napig. Az elnök azt is elmondta, hogy az év során, a halgazdálkodási tervnek megfelelően kétnyaras pontyot és compót, valamint előnevelt csukát és süllőt is telepítenek még, a további, a mostanihoz hasonló mennyiségű háromnyarasponty-utánpótlás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!