Teol.hu videó

2023.08.11. 14:00

Ezerötszáz négyzetméteren már virít az új térkő (videó)

Az időjárás az elmúlt héten is kegyeibe fogadta Szekszárdon a belvárost zöldebbé, szebbé tevőket, jó ütemben folytatódott a munka, mondta a negyedik hetet összefoglaló, már hagyományos helyszíni sajtótájékoztatóján Gyurkovics János alpolgármester.

Szepesi László

Az alpolgármester megemlítette, hogy az előrejelzések szerint a mostani héten is kedvez az időjárás az építőknek

Fotó: Makovics Kornél

A Liszt Ferenc téren már ezerötszáz négyzetméternyi térkövet leraktak, ugyanez a munka folyt a múzeum előtt, a 160 lakásos épület és a Babits kulturális központ között. A Luther téren a szintezés folyik, a burkolat helyének, formájának kijelölése, s a program szerint ott két hét múlva végzik a látványosnak is mondható munkát.

A Prométheusz parkban rakják vissza a bazaltkő kockákat, s készül a szökőkút medencéje. Ott korábban a szigeteléssel sok gond volt, most olyan burkolatot készítenek, amely hosszú ideig garantáltan vízzáró lesz.

Az alpolgármester megemlítette, hogy az előrejelzések szerint a mostani héten is kedvez az időjárás az építőknek. Elismerően szólt arról, hogy a környéken lakók békésen tűrik az építkezés okozta néha kedvezőtlen körülményeket, és beszélt arról, hogy a következő napokban kezdődnek a porral, nagyobb hanggal járó térkő és szegélyvágások, így a lakók kénytelenek lesznek elviselni azt. A Wosinsky lakótelepen pedig, ahol befejeződtek a bontási munkák, kezdik a játszótér kialakítását.

Megoldódik a bíróságnál is a tulajdonviszonyok okozta gond. Ugyanis a Liszt teret kelet felől lezáró épület alatti átjáró és a ház körüli egy méteres sáv a bíróságé, s annak a résznek az átalakítása nem szerepel a terven. Sikerül megállapodni, mondta az alpolgármester, így egységes lesz az új burkolat, s emellett megoldódik a víz elvezetése is, amely esőzéskor gyakran gondot okozott a bíróságnak.

Az eltelt négy hét alatt több mint 15 ezer köbméter anyagot mozgattak meg, folytatta a sajtótájékoztatót Hámori Szabolcs, a kivitelezést fővállalkozóként végző sióagárdi HGT Invest Kft. ügyvezetője. A lerakandó térkövek 90 százaléka már a helyszínen van, a burkolat alatti ágyazat 95 százaléka kész, érkeznek a padok, s a terekre kerülő bútorok is.

A munka a tervezett ütemben halad, és ezen a héten már kevesebb gép dolgozik. A napokban készítik az Auchan mögötti járda burkolatának alapját, ezért ott, egy-egy napra tízzel csökken a parkolóhelyek száma. A program nevében szereplő zöldítés pedig majd ősszel kezdődik, az új fák, bokrok, cserjék akkor kerülnek helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!