Lakásfelújítás

2023.09.05. 11:54

Megkárosította a vállalkozó a családot

Ki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor életében először önálló lakásba költözött?

Mauthner Ilona

Nem jó anyagot használtak az elemek összeillesztéséhez (Képünk illusztráció!)

Forrás: MW

Van, akinek első nekifutásra csak egy albérlet jut, de a szerencsésebbek, némi szülői segítséggel, spórolással, kedvezményes hitellel egy idő után már a saját otthonuk kulcsát szorongathatják. 

Ezzel a teher persze nem kerül le az ember válláról, hiszen minden hónapban elő kell teremteni a törlesztőrészletet és a fenntartás költségeit.
A bátrabbak maguk építtetik a házukat, terveznek, dolgoznak, várakoznak. Az örömbe azonban üröm keveredik, amikor menet közben derül ki, hogy műszakilag valaki nagyon elrontotta a dolgokat. 

Így történt ez egy Tolna vármegyei családdal is. A falak már álltak, amikor kiderült, nem megfelelő anyagot használtak az elemek összeillesztéséhez. Ezért a munkát sem tudták tovább folytatni.

Az építő cég szerint minden a tervek szerint készült el, felelősség őket nem terheli. Azóta már újabb ház építésébe kezdtek, részükről az ügy lezárva. A többi szakember azonban nem tudja végezni a dolgát, és a kockázatot sem vállalják. A család meg - jobb híján - vár a csodára.

Már az is kínkeserves, - hiszen hónapokat, gyakran éveket vesz igénybe - mire szerencsés esetben felelősségre lehet vonni valakit az elrontott munkáért. A legjobb talán az lenne, ha egyszer és mindenkorra ki lehetne tiltani a piacról a vállalkozót, aki becsapja, megkárosítja az embereket, hogy ezt mással már ne tehesse meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!