Postapartnerség

2023.09.08. 14:29

Tíz hónap után újra van Mözsön postai szolgáltatás

Megnyitott az új mözsi posta, hivatalos elnevezéssel „postapartnerség”.

Steinbach Zsolt
Hauk Norbert a mözsi postai szolgáltatóhelyen
Fotó: Domokos Gábor

A postai szolgáltatóhely e hét csütörtök óta üzemel a Temető utca 1. szám alatt, a mözsi gazdabolt épületében. Egyelőre hétfőtől péntekig, naponta 13-tól 18 óráig tart nyitva, szombaton és vasárnap zárva van. A későbbiekben, a betanulási idő lejárta után azonban minden bizonnyal bővülni fog a nyitvatartás. 

Mint az ismert, a mözsi posta tavaly november 12-én zárt be, akkor még úgy volt, hogy csupán átmenetileg. A Magyar Posta Zrt. az energiaárak drasztikus emelkedése miatt döntött így, országszerte több száz postahivatal bezárásával együtt. A társaság ez év elején azonban már azt jelezte, hogy nincs lehetőség a bezárt posták újranyitására. 

Ugyanakkor a zrt. februárban meghirdette a postapartner programot, amelynek lényege, hogy vállalkozások, boltok is részt vehetnek a postai alapszolgáltatások biztosításában.

A régi posta közvetlen közelében működő mözsi gazdabolt vezetője, Hauk Norbert is jelentkezett a programra. A szerződést június 28-án kötötték meg, ehét csütörtökön pedig a szolgáltatás is elindult. 

Az új mözsi posta alapszolgáltatásokat biztosít, azaz csekkbefizetést, levél- és csomagfeladást végez. Értékpapír forgalmazás, biztosítás közvetítés nem tartozik a profiljába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!