Pétermann Jakab-díj

2023.12.15. 08:51

Rekordmagas iparűzési adóval zárja az évet Bonyhád

Bonyhád és az itt működő vállalkozások fejlődését jelzi az is, hogy minden eddiginél magasabb összeg, egymilliárd forint iparűzési adóbevétel folyik be idén a városkasszába.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya polgármester adta át a Pétermann Jakab-díjat dr. Beréti Zsoltnak (Fotó: Ruip Gergő)

Többek között ezt emelte ki évértékelő prezentációjában Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármesterének meghívására Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, a város meghatározó vállalkozói, az intézményvezetők és a képviselő-testület tagjai vettek részt a hagyományosnak tekinthető év végi polgármesteri fogadáson, amelynek a Perczel-kúria adott otthont csütörtökön este. 

A program során adta át a polgármester az év vállalkozásának járó Pétermann Jakab-díjat. Több éves kiemelkedő gazdasági tevékenysége, a foglalkoztatottság folyamatos bővítése, példaértékű társadalmi szerepvállalása és a helyi gazdaság fejlesztése érdekében végzett elévülhetetlen érdemei elismeréseként a Dél-Dunántúl meghatározó élelmiszer nagykereskedelmi cége, a MillFood Kft. kapta idén a kitüntetést. 

A cég tulajdonosa, dr. Beréti Zsolt vette át a díjat és mondott köszönetet a város vezetőinek a megtisztelő címért. Az est hangulatát és fényét Ambláczky Eszter gyönyörű énekhangja emelte. 

Potápi Árpád János pohárköszöntőjében elismerően szólt a polgármester, az önkormányzat és a vállalkozások munkájáról. Továbbá kiemelte, hogy a sikeres együttműködésükből adódóan a helyi gazdaság fejlesztését szolgáló közös eredmények a 2023-as esztendő értékelésekor példaértékűek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!