Teol.hu videó

2023.12.19. 16:23

Tíz kilométer út és nyolc kilométer hosszú kerékpárút készült el – videó

Bő négymilliárd forintért újultak meg és épültek új utak Szekszárd környékén.

Teol.hu

Összesen 10,2 kilométeren végeztek útfelújítást, illetve 8,8 kilométer hosszú kerékpárutat építettek Szekszárdon és környékén. (Fotó: MD)

Négy milliárd harminc millió forint keretösszegből összesen 10,2 kilométeren végeztek útfelújítást, illetve 8,8 kilométer hosszú kerékpárutat építettek Szekszárdon és környékén. Ez, az úthálózat korszerűsítését szolgáló projekt hat részből állt. 

Egyik a várostól északra, a deltánál a 6-os és az 56-os út csatlakozásánál, a kemping melletti út újra aszfaltozása, aztán új burkolatot kapott a Szekszárd-Őcsény összekötő út a Mátyás király utcától a volt húsipari vállalatig, és a tejipartól az M6-os autópályáig tartó szakasz is, az M6-os autópályától pedig a Keselyűsi út, a Gemencig tartó teljes, 7 kilométer hosszban újult meg. 

Új aszfaltburkolatot kapott, ritkították az út menti buja növényzetet, s rendbe tették a vízelvezetést. Mindezek mellett, hogy a kerékpározóknak ne kelljen a nagy járművek mellett menni, a Keselyűsi út mellett új nyomvonalon elkészült az erdőig vezető kerékpárút.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!