Régi hagyomány

2024.03.07. 16:00

A szőlősgazdákat segítették az előadók

Évtizedes hagyomány már, hogy a tavaszi munkák idején növényvédelmi fórumot szerveznek a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör tagjai. Idén sem volt ez másként, a találkozóra szerdán délután a Szent István Házban került sor.

Bencze Péter

Évtizedes hagyomány már, hogy növényvédelmi fórumot szervez a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör (Fotó: Makovics Kornél)

Ezúttal két előadó tartott tájékoztatót a megjelenteknek. Maros Péter a tavalyi esztendő növényvédelmi kihívásairól beszélt, és idei évben használható technológiai megoldásokat mutatta be röviden.

Módos Ernő, az Alisca Borrend nagymestere pedig az újbor kezelés idei tapasztalatairól tájékoztatta az érdeklődőket. Amint a szakértő elmondta, a szőlők cukorfoka megfelelő volt, így az alkoholfok tekintetében jól állnak a vörösborok. A rozék esetében viszont ez nem minden esetben szerencsés.  Mindennek köszönhetően a borok kezelése sem volt eddig túl bonyolult. Az italok savtartalma is jól alakult Szekszárdon és a település környékén.

Módos Ernő a borpiac helyzetéről szólva azt mondta, a könnyed fehérek és rozék iránt folyamatos a kereslet, a testesebb vöröseket viszont egyre nehezebb értékesíteni, ami főként a gasztronómiai trendeknek tudható be.

Az előadásokat követően a megjelenteket étellel és itallal vendégelték meg a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!