Beruházás

2024.03.24. 19:00

Hatalmas logisztikai központ épül Szekszárdon

Mintegy húsz hektáros területen építik fel azt hat hektáros csarnokrendszert Szekszárdon, ami az Interspar üzleteket szolgálja majd ki. Úgy tudjuk, a cég már a szükséges látványterveket is elkészíttette. Máté Péter, a Fidesz helyi frakciójának vezetője, a Pénzügyi Bizottság elnöke megerősítette a hírt. Azt mondta, hónapok óta tárgyalnak már a céggel, és egyre közelebb a beruházás kezdete.

Bencze Péter

Több száz embernek adhat munkát a Szekszárdra tervezett logisztikai központ (Illusztráció: Shutterstock)

Máté Péter érdeklődésünkre elmondta, hosszú ideje tartanak már a tárgyalások a cég és az önkormányzat között és a logisztikai központ építése egyre inkább érezhető közelségbe kerül. 

Az Interspar egyébként már tavaly azt közölte az MTI-vel, hogy logisztikai fejlesztésekre 3,2 milliárd forintot fordítanak. Igaz, akkor a Szekszárdra tervezett beruházásról még nem beszéltek, a pénzből ugyanis – azt írták – főként új teherjárműveket szereznek be. A cégcsoportnak idehaza Üllőn és Bicskén van jelenleg logisztikai központja. Mindkét helyszínen több száz főt foglalkoztatnak.

Máté Péter azt mondta portálunknak, ha Szekszárdon megvalósul a beruházás, az itt is rengeteg embernek ad majd munkát, ráadásul könnyen elképzelhető, hogy a multivállalat a tőlünk délre fekvő országokban található üzleteinek egy részét is innen látja majd el, ami erősítheti Szekszárd régiós központ jellegét is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!