Teol.hu videó

2024.03.21. 12:22

Nagy István agrárminiszter: helyzet van Európában (videó)

Dr. Nagy István agrárminiszter tartott szakmai fórumot kedden délután Dombóváron, a Művelődési Ház Majoros termében. A tárca vezetője az érdeklődő gazdálkodókat, gazdálkodó szervezeteket és szaktanácsadókat tájékoztatta az EU-s Közös Agrárpolitikáról (KAP), különös tekintettel az induló vidékfejlesztési pályázatokra.

Teol.hu

Dr. Nagy István agrárminiszter Dombóváron tartott fórumot

Fotó: Mártonfai Dénes

Fordulat előtt Európa gazdasága: kihívások, döntések és válaszok. Ezzel a címmel tartotta meg előadását dr. Nagy István. Mint azt egyebek mellett elmondta, az európai és így a magyar gazdák tevékenységét is rontotta a zöld ideológia, valamint Brüsszel több felelőtlen döntése, ami lehetővé tette az ukrán termékek behozatalát.

A miniszter a változás, minőség és réspiac, mint fontos üzenetek, kulcs gondolatok mellett beszélt még a termelői együttműködés fontosságáról is. Beszámolt az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokra vonatkozó, ez évi hazai pályázati programsorozat megjelenéséről. A hatvannégy féle pályázat nem egy időben jelenik meg idén, így lesz lehetőség felkészülni egy-egy támogatási kérelem benyújtására, alapos kidolgozására. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!