Felújítás

2017.09.13. 13:00

Megújulnak a dombori strandok

Nyert a faddi önkormányzatnak az a pályázata, amelynek révén a megyei önkormányzattal konzorciumban több, mint 134 milliós fejlesztést hajt végre Fadd-Domboriban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén a strandokat és kiszolgáló épületeket teljesen felújítanák, hiszen ezek az 1970-es években készültek, és azóta csak kisebb beruházások történtek.

Wusching Gábor, az üzemeltetésért felelős Fatodi Kft. ügyvezetője szerint hatalmas lehetőség kapujában állnak. Újraparkosítanak, a part menti területen térköveznek, a partra LED-es közvilágítás készül.

Az 1-es strandon játszóteret alakítanak ki, a 2-esen fitneszeszközöket telepítenek. Mivel sokan kerékpárral érkeznek Fadd-Domboriba, nem kérdés, hogy szükség van kerékpártárolóra. A központi strandon elavult a vizesblokk, ezt renoválni kell, csakúgy, mint a parkolókat, melyek rossz állapotban vannak.

Az üdülőtelepen 1975-ben alakult önálló gondnokság épülete szintén felújításra szorul, már csak azért is, mert itt is nagy a forgalom. B. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!