Balaton fiatal cukrásza

2017.10.26. 17:30

Elképesztő siker az I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen!

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának diákjai kimagasló sikereket értek el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola megmérettetésén.

TEOL

Fazekas Kitti és Fábián Petra, a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának cukrász tanulói elsők lettek a Siófokon megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen. A tanulók az első helynek köszönhetően a Balaton fiatal cukrásza díj büszke tulajdonosai lettek, emellett pedig egy nyári munkalehetőséget is felajánlottak nekik jutalmul.

A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett, a Krúdy-napok keretében tartott megmérettetésen nehéz feladatok vártak a cukrász tanulókra. Készíteniük kellett egy Krúdy Gyulához kötődő dísztortát, valamint édes és sós házi rétest, amelynek tésztáját a helyszínen kellett nyújtaniuk. A Fazekasné Both Anikó által felkészített tanulók azonban jól vették az akadályokat, így sikerült megnyerniük a gasztronómiai versenyt!

Kategóriájában harmadik helyen végzett a Sáfrány Szabolcs által felkészített pincér csapat. Prantner Zsuzsannának és Lukács Tamásnak a szakácsok által elkészített ételsort kellett felszolgálniuk négy vendég részére, míg a csapat harmadik tagjának, Orsós Boglárkának a díszterítésben kellett remekelnie, valamint az elméleti tudásáról számot adnia, amiért különdíjban részesült, tájékoztatta munkatársunkat a Szekszárdi Szakképzési Centrum.

A Horváth János által felkészített szakács tanulók, Acsádi Orsolya és Klieber Péter oklevélben részesültek.

Fotók: Szekszárdi Szakképzési Centrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!