hivatal

2017.12.27. 11:30

Szakmai tisztesség és őszinteség vezérli életben, hivatásban

Mindig őszintén és csak a szakma – foglalta össze a munkája során vallott elveket dr. Blazsek Balázs. Paks jegyzője az általa vezetett hivatal munkatársaival igyekszik a helyben élők segítségére lenni, ügyfélbarát hivatalt létrehozni. Minderről dr. Blazsek Balázs beszélt azt követően, hogy átvette a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör Lussonium Díját.

Vida Tünde

Dr. Blazsek Balázs vezeti a paksi polgármesteri hivatalt, előkészíti a képviselő-testület munkáját, a választási iroda vezetőjeként irányítja a választások lebonyolítását, biztosítja a város törvényes működését 27 esztendeje. A város jegyzőjének tevékenységét a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör Lussonium Díjjal ismerte el. – Ez az első olyan díj, amit hazai környezetben, engem személyesen ismerők ítéltek meg. Az mindig kiemelkedő, ha valakinek a közvetlen környezete ismeri el a tevékenységét, hiszen igaz az a mondás, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában – jegyezte meg.

Lapunknak azt mondta, nehéz erre szavakat találni, a színpadon viszont megcsillantva humorát, általános derültséget keltve köszönte meg az elismerést: – Valljuk be, elég furcsa, hogy a hatóság vezetőjét kitüntetik. A polgármesteri hivatalokat szidni szokták, a hatóság vezetőjét rendszerint utálni, vagy irigykedni rá – jegyezte meg. Hangsúlyozta, véleménye szerint nem neki, hanem a hivatal minden dolgozójának szól a kitüntetés. Úgy gondolom, hogy mi egy ügyfélbarát hivatalt alakítottunk ki. Azért vagyunk, hogy a paksi lakosság, a vállalkozók, a helyben lakók életét megkönnyítsük – fogalmazott. Hozzátette, mintegy mottóként: mindenkihez őszintén és csak a szakma.

Polgármesterek, testületek jöttek-mentek, sok változás, sok választás lezajlott, sor került egy-két önkormányzati reformra, dr. Blazsek Balázs azonban maradt. – Tökéletes szakmai teljesítményt nyújtott ebben a 27 évben a város jegyzőjeként, nem voltak az önkormányzatnak olyan jogi ügyei, problémái, konfliktusai, ami akadályozta volna a város életét – fogalmazott róla Bor Imre, Paks egykori polgármestere a díjátadásra készített filmben. Az mondta, tette ezt dr. Blazsek Balázs úgy, hogy megkérdőjelezhetetlen a pártsemlegessége. – Szerintem nincs ember a városban, aki meg tudná mondani, hogy jövő tavasszal ő kire fog szavazni a választásokon, és ez egy nagyon nagy érték egy jegyző esetében – jegyezte meg Bor Imre.

A Lussonium Díjat a paksi iparoskör elnöke, Siklósi Zoltán adta át Süli János miniszter és Kovács Sándor, Paks város alpolgármestere társaságában.

Közösségi funkciókat is elvállal

Dr. Blazsek Balázs Pakson született, a szülővárosában végezte általános és középiskolai tanulmányait, majd Pécsett a JPTE-n szerzett jogi doktori címet. 1989-ben bírói-ügyészi szakvizsgát tett, 1996-ban szintén ott, a Közgazdaságtudományi Egyetemen másoddiplomát szerzett. Három évet ügyészségen dolgozott, 1991. január 1-től Paks város jegyzője. A képviselő-testület felterjesztésére 2003-ban címzetes főjegyzői címet adományozott az ország miniszterelnöke dr. Blazsek Balázs részére. A megtisztelő címmel szakmai munkáját ismerték el. Önkormányzati munkája mellett betölti a Paksi Sportegyesület elnöki posztját, és a paksi katolikus egyházközség világi elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!