lövöldözés

2018.06.26. 17:30

Előzetes letartóztatásban van a barátját mellkason lövő férfi

Elrendelte a Tolna Megyei Főügyészség indítványa alapján a Szekszárdi Járásbíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki otthonából egy távcsővel felszerelt kispuskával mellkason lőtte a szomszédos épület tetején dolgozó barátját. A harmincöt éves sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Ihárosi Ibolya, fotó: Makovics Kornél

A Dunakömlődön történt emberölés kísérlettel kapcsolatban sajtóközleményt adott ki Málinger Marianna főügyész-helyettes. A tájékoztatás szerint a megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete és lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást egy negyvenéves paksi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint, az ittas állapotban lévő gyanúsított június 23-án összeszólalkozott a vele baráti viszonyban álló, a szomszédságában építési munkákat végző sértettel. Ezt követően a gyanúsított egy engedély nélkül tartott távcsöves kispuskával mellkason lőtte a sértettet. Az életveszélyesen megsérült férfit mentőhelikopterrel Budapestre szállították kórházba, ahol jelenleg is ápolják.

A korábban ittas járművezetés miatt két alkalommal már jogerősen elítélt, jelenleg munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, italozó életmódot folytató gyanúsított terhére róható bűncselekmények halmazati büntetési tételkerete 5-22,5 évig terjedő szabadságvesztés. A járásbíróság nyomozási bírája – a bűncselekmények együttes tárgyi súlya miatt fennálló szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel – egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés kedden jogerőre is emelkedett.

Sajtótájékoztatót tartott kedden délután az ügyről a megyei rendőr-főkapitányság. Szabó Zoltán megbízott bűnügyi igazgató az üggyel kapcsolatban röviden elmondta a tényeket. Kora délután érkezett a bejelentés arról, hogy Dunakömlődön egy férfit otthonában meglőttek. Délelőtt a gyanúsított többször is járt a sértettnél, összeszólalkoztak, majd a szóváltás tettelegességig fajult. Kölcsönösen bántalmazták egymást. Majd a gyanúsított hazament, és magához vett egy éles lőfegyvert, amellyel egy alkalommal mellbe lőtte a sértettet.

A rendőrök a gyanúsítottnál több engedéllyel tartott vadászfegyvert is lefoglaltak. Találtak ezen kívül megközelítőleg ezerháromszáz darab engedély nélkül tartott lőszert, valamint az emberölési kísérletnél használt éles lőfegyvert is lefoglalták. A férfi részleges beismerő vallomást tett. A nyomozást szakértők bevonásával folytatják.

A kérdéseinkre adott válaszokból kiderült, hogy az emberölési kísérlet indítékát vizsgálják, a lefoglalt fegyverek számáról nem nyilatkozott a bűnügyi igazgató. Néhány körülményt a további kihallgatások tisztázhatnak, mondta Szabó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában