katasztrófavédelem

2019.05.23. 15:30

Bronzérmet hoztak haza a Tolna megyei lépcsőzők

Hanol Erzsébet

Fotó: TMKI

Bronzérmekkel tértek haza a Tolna megyei versenyzők a Tatabányán rendezett VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságról. Az egyéni megmérettetésen négy korcsoportban, női és férfi kategóriában lehetett indulni tűzoltó védőfelszerelésben vagy sportruházatban, a versenyen ugyanis nemcsak a rendvédelmi szervek dolgozói indulhattak, hanem civilek is.

Előbb a tűzoltók rajtoltak el bevetési ruhában, légzőkészülékben, ám nemcsak a közel harminc kilogrammos védőfelszerelés jelentett komoly fizikai igénybevételt, hanem a hideg, esős időjárással is dacolniuk kellett, miközben leküzdötték a 419 lépcsőfokot. Sokan azonban másodjára is nekivágtak az emelkedőnek, akkor már sportfelszerelésben.

Rácz Andrea, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának előadója bevetési és sportruházatban is felfutott, és az előbbi kategóriában harmadik helyezést ért el. Szuprics Ferenc, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka szintén kétszer teljesítette a távot, és mindkét versenyszámban a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában