közösségépítés

2019.05.14. 18:10

Fontos a hit szerepe a bűn megelőzésében

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Rendhagyó témáról szólt a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács (TMBT) mai ülése, amennyiben a hit közösségépítésben és bűnmegelőzésben betöltött szerepét járták körbe. A rendezvényen részt vettek az Ady középiskola rendészeti osztályának 10-11. osztályos tanulói is.

A tanácskozás moderátora Illés László alezredes, a TMBT titkára akként fogalmazott, hogy azokon településeken, ahol közösségek működnek, kevesebb bűncselekményt követnek el. Ignác Tibor, a Pécsi Élő Kövek katolikus közösségének vezetője tanúságtételre vállalkozott. Elmondta, miként tapasztalta meg a bűnt. Németországban is dolgozott és minden pénzét napi élvezetekre költötte. Elindult az alkoholizmus útján, játékfüggő volt, kereste a rossz életű nőket. 2006 március 19-én azonban megtért Istenhez. Azóta nem iszik, nem dohányzik, leérettségizett, elvégezte a hittudományi főiskolát, megnősült, két gyermeke van. Megfelelő képzés után 2022-ben diakónussá szentelhetik.

Különleges életutat járt be Boros Lajos, a Baptista Egyház börtönmissziójának vezetője. A bíróság 1993-ban fegyveres rablásért több mint 20 év börtönre ítélte. Az édesanyja elküldte neki a börtönbe a bibliát. Mint elmondta, idén lesz 60 éves ebből több, mint 30 évet ült börtönben. A hetedik büntetését töltötte, amikor Szegedről a váci fegyházba került és valaki azt mondta neki, hisz Istenben. Ez olyan hatással volt rá, hogy ráébredt Isten hatalmára, szembenézett önmagával is és elkezdte olvasni a Bibliát. Előadást tartott még Lankó József, Alsószentmárton katolikus plébánosa és Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke, aki úgy fogalmazott, két feladata van minden hívő embernek, hogy nyugtassa a nyugtalanokat és nyugtalanítsa a nyugodtakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában