bírósági ítélet

2019.06.24. 16:20

Ököllel verte szét a lift kijelzőjét a részeg férfi

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Bűnösnek mondott ki rongálás vétségében egy 38 éves férfit a Szekszárdi Törvényszék, és ezért 312 óra közérdekű munkára ítélte, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlott a szakértelmet nem igénylő, könnyű fizikai munkát hetenként egy napon, a pihenőnapon, vagy szabad idejében, díjazás nélkül köteles elvégezni.

Ha a közérdekű munkát önként nem teljesíti, úgy azt, vagy annak hátralévő részét fogházbüntetésre kell átváltoztatni. A bíróság arra is kötelezte a férfit, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül fizessen meg a sértett lakásszövetkezetnek 100 ezer forint kártérítést, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak pedig, külön felhívásra, 15 ezer forint mérsékelt eljárási illetéket kell fizetnie.

A vádlott a bűncselekményt már a nyomozás során is teljes körűen beismerte, a bíróságon lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Vallomását a bíróság elfogadta, mert azzal kapcsolatban ésszerű kétely nem merült fel. A bűnügy iratai a beismeréssel összhangban vannak. Ezért az ítélet, a kártérítés kivételével, jogerőre emelkedett.

A vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke nincs, az általános iskola hét osztályát végezte el. Alkalmi munkákból él, csekély rokkantnyugdíjban részesül. Sokszor volt büntetve, legtöbbször lopás miatt.

A férfi tavaly október 31-én délután egy ismerősénél italozott. Este fél kilenc körül hagyta el a lakást, ittas állapotban. Amikor a liftajtó becsukódott mögötte, ökölbe szorított jobb kezével, minden ok nélkül, erősen megütötte a nyomógomb tablójának elektronikus kijelzőjét, ami ettől betörött. A vádlott mintegy 100 ezer forint kárt okozott a társasháznak, az összeg a nyomozás befejezéséig nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában