Évértékelő állománygyűlés

2020.01.31. 17:30

A tűzmegelőzésnek is köszönhető az alacsony riasztási szám

A célkitűzéseknek megfelelően, magas színvonalon látták el a feladatukat az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat munkatársai.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Évértékelő állománygyűlést tartott ma az Atomerőmű Tűzoltóság és az Atomerőmű Mentőszolgálat. Elsőként Csanádi András, az Atomix Kft. ügyvezetője összegezte az elmúlt évet, kiemelve, hogy az elmúlt tíz év legalacsonyabb riasztási számát eredményezte 2019. Ez a biztonság szempontjából pozitív adat, viszont az állomány felkészültségét emellett is folyamatosan szinten kell tartani. Úgy látja, ez kiválóan sikerült.

Pesztericz Rajmund tűzoltóparancsnok összefoglalójában elmondta, hogy a tűzoltási és műszaki mentési feladatok mellett a sürgősségi betegellátás, az őrzött betegszállítás és az általános mentés is a feladatok közt szerepel. Tavaly 154 riasztásuk volt, ebből 36 eset tűzjelző volt, de csupán kettő igényelt beavatkozást, 84 esetben pedig a mentőkre volt szükség. Hozzátette, hogy az alacsony riasztási szám a tűzmegelőzési tevékenységnek is köszönhető. Többek között a turbinagépházban tartanak tűzvédelmi ellenőrzéseket, valamint az üzemviteli főosztály és a karbantartási igazgatóság dolgozóinak tűzvédelmi elméleti és gyakorlati oktatást.

A parancsnok hozzátette, hogy teljes a létszám. Tavaly hárman szereltek fel, és két kollégától búcsúztak. Egyikük nyugdíjba vonult, a másik pedig polgármesteri tisztséget vállalt. Az állomány kapcsán Pesztericz Rajmund azt is elmondta, hogy a tűzoltók számos képzésen részt vettek, folyamatosan szinten tartják és fejlesztik a tudásukat, amelyhez nemcsak az elméleti képzés, hanem a nagy számú gyakorlat is hozzájárul. Mindemellett szakmai és sportversenyeken vettek részt, és értek el kiemelkedő eredményeket.

Az Atomerőmű Mentőszolgálat tevékenységéről dr. Szvitán Gábor vezető mentőorvos beszélt. Elmondta, hogy 140 beteget láttak el, 230 drogtesztet végeztek és 229 esetben védőoltások beadása történt.

Elismerték a kiemelkedő munkát végzőket

A hagyományoknak megfelelően, az állománygyűlésen elismeréseket is átadtak. Az Atomerőmű Tűzoltóság Év Tűzoltója díját 2010-ben alapították, és a kollégák szavazatai alapján idén Boér Béla vehette át. Kiemelkedő munkája elismeréseként Tóbi József, Kruller Attila, Hudák Zoltán és Antal Zoltán kapott emléklapot és ajándéktárgyat dr. Balázs Gábortól, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől, aki további jó egészséget és sok sikert kívánt a díjazottaknak. Köszöntőjében pedig azt hangsúlyozta, hogy a két szervezet mindig tud tanulni egymástól. Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke szolgálati érmeket adott át a jubilálóknak. Barina Balázs tíz, míg Farkas József, Lepp Frigyes, Papp Szilárd és Suplicz István húsz év év szolgálat után kapott elismerést.

A díjazottak között van Koncz Antal is, aki 1981-ben szerelt fel és idén vonul nyugdíjba, illetve a hatvanadik születésnapját már betöltött Tibai László is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában