ítélet

2020.11.20. 14:00

Ütötte-verte, de az asszony mégis szerette a durva férfit

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélt egy 34 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság testi sértés és kapcsolati erőszak bűntettének elkövetése miatt. Két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A büntetésbe beszámít az előzetes fogva tartás ideje és meg kell fizetnie közel 195 ezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A férfi nőtlen, egy gyermeke van, aki nevelőszülőknél él, a kapcsolatot nem tartja vele. Élettársa, aki erősen kötődött hozzá, kapcsolatukban alárendelt helyzetben volt. A sértett 2017 végén egy hónapra elköltözött, de aztán visszatért a férfihoz, aki ittasan rendszeresen verte. Ütötte ököllel, piszkavassal, más alkalommal műanyag seprűnyéllel a felkarjára vert olyan erővel, hogy vérzett. Pofozta, megrúgta, arra is volt példa, hogy a már földön fekvő áldozat fejére taposott. A bántalmazások általában nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak, kivéve amikor úgy megrúgta a nőt, hogy eltörött az állkapcsa. Többször is előfordult, hogy égő cigarettát nyomott el az asszony térdén. Akkor is bántalmazta, amikor az asszony várandós volt a gyermekével.

Tavaly novembertől idén március 11-ig, amikor ismét őrizetbe vették, beleértve a távoltartás idejét is, a sértett beleegyezésével 2-3 naponta, majd később minden éjszakára visszajárt az asszonyhoz. A távoltartás megszűnése után vissza is költözött. Ezután a vádlott tovább ivott és bántalmazta az asszonyt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában